Motiverende interview der skaber motivation til forandring

Motiverende interview

Motiverende interview er en samtale og kommunikationsform der har til hensigt at ændre personlige og sociale mønstre. Kommunikationsformen sigter imod at ændre adfærd og træffe sin beslutning.

Samtaleformen er anerkendende, derfor er evnen til at lytte den anden person i fokus. Interviewet er styrende for at skabe en indre motivation til at forandre og blive mere bevidst om sine ambivalente dilemmaer.

Dagligt står vi i forskellige dilemmaer fx:

  • Skal jeg spise sundt, men gør det ikke?
  • Jeg vil gerne i træningscenteret, men kommer der ikke?
  • Nu vil jeg gerne være mere sammen med mine børn, men vælger noget andet?
  • Holde op med at ryge, men gør det ikke?
  • Drikke mindre, men kan ikke stå imod?
  • Vil gerne sige fra, men gør det ikke?

Lær at ændre adfærd og sociale mønstre

Kurser i motiverende interview

ART Akademy tilbyder kurser i Motiverende interview specialet med henblik på de faggrupper der møder denne bruger gruppe som viser modstand mod forandringer og har svært ved at håndtere sin ambivalens.

Kontakt for mere information: Art Academy Jens Fokdal

Uddannelse i ART og Motiverende interview

En introduktion til Den Motiverende Samtale

I ART-uddannelsen får du nu en mulighed for at blive introduceret i en samtaleteknik der er anvendelig i ART. Motiverende Samtale”. MI er en spændende samtaleteknik. Med denne kommunikationsteknik lærer du at åbne op for ART deltagernes modstand samtidig med at du åbner for deres prosociale færdigheder. I samtalen kan du arbejde med de dilemmaer, som deltagerne døjer med i hverdagen. Motiverende interview er en samtaleteknik, der kan gøre dig klogere på dig selv og andre. Metoden giver dig en samtaleteknik og en viden og spørgsmålsværktøj, så du bliver bedre til at forstå hvordan du kan kommunikere med børn /unge og voksne.

I Motiverende interview får du et input i hvordan du kan forstærke de mikropsykologiske processer i samtalen mellem ART trænerne og deltagerne og gå alternative veje nye via de nye samtaleredskaber du opnår, til at finde andre løsningsmuligheder.

 

Endvidere hjælper Motiverende Interview til at løse op for deltagernes følelsesmæssige barrierer, så deltagerne kan åbne op for deres ønsker og behov.

Den Motiverende Samtale er et supplement til ART metoden. I samspillet med ART deltagerne vil du kunne bruge denne teknik til at forandre og motivere deltagerne til at respondere prosocialt.

Motiverende interview og ART

Undervisningsdagen veksler mellem teoretisk oplæg om Motiverende interview. Teoretisk bygger metoden på positiv psykologi, og den kognitive psykologi. Efter introduktionen skal i arbejde med forskellige øvelser der bygger på en konkret opgave.

I øvelserne arbejder vi med modstandsteknikker og hvordan man kan tage en svær samtale. Du vil komme til at arbejde med konkrete eksempler fra din egen praksis. og undervejs inddrager vi eksempler, cases og de problematikker, der selvsagt er til stede, når vi arbejder med mennesker.

Motiverende Interview er ligesom ART forsknings og evidensbaseret.

 Underviser: Lene Sheila Gjørup er erhvervspsykologisk konsulent og terapeut og har arbejdet med supervision og udviklingsforløb for medarbejdere, ledere og teams i mange forskellige organisationer og institutioner. Lene har virksomheden CopenPsyk og har mere end 10 års erfaring i ‘den svære samtale’ og er specialiseret i kommunikation, psykisk arbejdsmiljø og trivsel. Lene er MINT-træner, er uddannet social pædagog, har en cand. pæd i psykologi samt en Merkonomuddannelse i HR og ledelse fra CPH-Business. Herudover har hun et hav af anden efteruddannelse bag sig – heriblandt ART-træner.

Lens Sheila Gjørup og Jens Fokdal

 

  •